Gastenboek

 

 

Ter ere van Polly, op verzoek van Shirly, hier een prachtige foto van haar....

   20200604_225431-1.jpg       

 

                          

Schrijf uw ervaringen en/of opmerkingen over ons, de hondjes of over de site en wij plaatsen het in ons gastenboek!

                              

Reactie plaatsen

Reacties

Ilse Sap
2 jaar geleden

Dankjewel Shirly....
Ik zie haar foto ook heel vaak, ze was echt een schat...♡♡♡♡

Shirly
2 jaar geleden

Lieve Ilse volgende week, 29 mei 2022, is het 2 jaar geleden dat onze Polly is overleden. Wij kregen een mooie canvasfoto van jou en daar kijk ik echt elke dag naar vol trots. Ik wil je zeggen dat ik je eeuwig dankbaar blijf voor dit kado. Je bent een geweldig lief mens.

Chantal
2 jaar geleden

Sinds 12 mei 2021 zijn wij de trotse bezitters van onze eerste Russische toy terriër. Ons gezin bestaat uit twee zoontjes, twee katten en twee hondjes. Wij hebben in oktober 2011 twee hondjes uit Spanje geadopteerd (broer en zus) helaas is onze Luna ongeneeslijk ziek geworden en hebben we haar in maart 2021 in moeten laten slapen. Sol miste haar enorm en toen ben ik op zoek gegaan naar een hondje, eerst in Spanje maar vanwege Corona waren daar alle kleine hondjes opgenomen. We hadden in 2013 de Russische toy voor het eerst gezien bij onze cornisch rex fokker. Ze hadden toen al zo’n goede indruk gemaakt dat ik ze altijd heb onthouden. Ze zijn klein en licht (belangrijk omdat wij graag reizen met het vliegtuig) Uiteindelijk ben ik bij Ilse terecht gekomen (vriendin van de katten fokker) en toen is het balletje snel gaan rollen! Inmiddels hebben wij Nola en zijn onwijs blij met haar, ze is mega lief, kroelt graag en is soms mega ondeugend! Het belangrijkste is dat ze verzot is op haar grote broer Sol! Het contact met Ilse liep vanaf het begin soepel en met vragen helpt ze je goed! Al met al een hele goede ervaring!

Ilse Sap
2 jaar geleden

Peter, tuurlijk mag hij komen!!

Peter
3 jaar geleden

Mijn hond Archi komt uit Moskou en heeft me verteld dat hij het jammer vindt de toydag dit jaar gemist te hebben. Mag hij volgend jaar wel komen? Inmiddels is Archi ongeveer 10 jaar oud.

Shirly
3 jaar geleden

Vandaag is het één jaar geleden dat onze Polly is overleden. We missen haar nog dagelijks. We zijn heel erg blij met de grote kanvas poster van Ilse, als ik de kamer inkom zie ik die meteen.

Shirly
4 jaar geleden

Lieve Ilse,

Morgen, Woensdag, 29 juli 2020, zou onze Polly 3 jaar zijn geworden..
Helaas heeft zij deze leeftijd niet mogen halen. Ze was heel erg ziek.
En zij werd maar slechts 2 jaar en 10 maanden oud.
.
Ik heb Polly veels te kort, slechts 30 maanden, bij mij mogen hebben.
Maar het waren wel 30 prachtige intensieve maanden.

Polly heeft in deze 30 maanden duidelijk haar onuitwisbare stempel op mijn leven gedrukt en ik ben dankbaar dat ik haar baasje mocht zijn
In gedachten herdenk ik Polly met veel liefde en dankbaarheid vooral omdat we zoveel plezier en liefde van haar hebben mogen krijgen.

Lieve Polly dank je wel voor alles wat je ons aan liefde en plezier hebt gegeven.
We love you lieve Polly forever. and ever..
We zullen je nooit vergeten.

Hennie, Romee, Yara, Talitha en Shirly.

Ilse
4 jaar geleden

Lieve Shirley... het is inderdaad heel verdrietig. Een hersentumor.... daar viel niets meer aan te doen... echt heel sneu♡ ze heeft wel al die tijd een fantastische moeder gehad....

Shirly
4 jaar geleden

Lieve lieve Ilse vanmiddag werd er een prachtige foto van Polly op canvasdoek bij mij bezorgd. Ik moest huilen van ontroering toen ik het uitpakte. Het is een prachtig mooi kado waarvoor ik je hartelijk wil bedanken.. Je hent tot het laatste toe (zelfs nog 34 dagen na het overlijden van Polly) heb je nog steeds met me meegeleefd. Nog nooit zoiets liefs meegemaakt. Je hebt je hart op de goede plaats zitten voor al je hondjes die je hebt gehad en waarvoor je altijd blijft klaarstaan. Dat zegt genoeg over jouw toewijding en compassie.
Ilse ik ben blij dat ik je ken. Heel veel liefs voor de toekomst.
Shirly

Shirly
4 jaar geleden

Lieve Corina,
Polly en Indy zijn broertje en zusje. Het nestje bestond uit Indy een reutje en 3 zusjes waarvan Polly er één was. In België is nog een zusje en die heeft medicatie tegen epileptische aanvallen en dat werkt.
Vor Indy en Polly was hulp niet mogelijk Polly had uitzaaiingen van kwaadaardige tumoren. Ik heb autopsie laten uitvoeren op haar vandaar dat ik het weet.
Het verdriet zal op termijn een plaatsje krijgen maar het gemis gaat nooit meer over. Polly was zo.n toppertje, mjjn kindje.
Hele dikke knuffel terug😘😘 en sterkte.
Nemen jullie een nieuw hondje?

Corina
4 jaar geleden

Lieve Shirly,
Ik voel jou pijn en verdriet. Heel veel sterkte de komende tijd❤️❤️❤️
Mijn lieve Indy zou ook op 29-07-2020 3 jaar geworden zijn.
Dikke knuffel🌸

Shirly
4 jaar geleden

Wat een prachtig eerbetoon aan mijn allerliefste Polly. Ze is het waard dat we met veel liefde aan haar terug blijven denken.

Shirly
4 jaar geleden

Vrijdagmorgen 10.47 uur hebben we Polly moeten laten inslapen. Ze was erg ziek en had veel pijn door epileptische aanvallen. Er wordt autopsie op haar uitgevoerd. Hopelijk kan ze nog wat betekenen voor de medische dieren wetenschap. Daarna vindt de crematie plaats
Ik ben dankbaar voor de mooie (helaas te weinig) 30 maanden. Ze was erg slim en ondeugend maar vooral erg lief.
Ilse ik wil je bedanken voor alle support. Niet alleen in leuke tijden was je er altijd voor ons nee vooral de laatste zware periode hebben we veel steun van je gehad.. En nu ook nog tot op de dag van vandaag. Juist nu is het erg zwaar. Niets liefs meer tegen Polly kunnen zeggen. Niet meer samen knuffelen. Maar ik bewaar wel prachtige herinneringen aan mijn lieve Polleke.

Ilse
4 jaar geleden

Heeeeeeel veeeeel sterkte Shirly met dit zware verlies....

Ilse
4 jaar geleden

Rust zacht lieve Polly en Indy♥️ jullie hebben een top baasje gehad in je veel te korte leven....

Ilse
4 jaar geleden

Lieve shirly, we spreken elkaar veel deze dagen. Ik hoop echt dat Polly erdoor heen komt. De artsen doen hun uiterste best en jij ook. Een hondje kan zich geen betere eigenaar voorstellen.... Ik duim met je mee en brand elke dag een kaarsje voor haar....

S. Brood
4 jaar geleden

Gisterenavond 29-03-2020 om 22.30 uur had mijn hondje Polly een zware epileptische aanval. Ik was totaal in paniek en het eerste waar ik dan aan denk is: Ilse e-mailen want die helpt me wel. En ja hoor, hoe laat het ook is, zij was weer direct aanwezig om mij bij te staan.
Allerlei adviezen gekregen en daarnaast ging Ilse direct aan het werk om e.e.a. te regelen.
Nog nooit zoiets meegemaakt. Als baasje van een hondje wat ziek is is niets fijner om morele steun te krijgen en daarnaast goede adviezen. Nu daar is Ilse goed in.
Ik wist echt niet meer wat ik moest doen maar Ilse had al allerlei zaken geregeld. Ik hoefde alleen maar het laatste zetje te doen en een afspraak met de dierenarts te regelen.

Lieve Ilse dank je wel voor je super lieve steun. Ik wist echt niet meer wat ik moest doen en jij had het allemaal al geregeld. Morgen ga ik naar de dierenarts om bloed te prikken en dan hoor ik wel wat er verder moet worden gedaan.

Helaas is het broertje van Polly overleden maar doordat Ilse zoveel informatie had gegeven kon ik mijn dierenarts goed informeren en gaat er geen kostbare tijd verloren.
Ilse je bent een goede moeder voor al je puppies. Ik bewonder je dat je altijd tijd vrijmaakt voor al je puppies hoe oud ze ook worden.
Hulde voor zo.n lieve fokster. Bij Ilse is geld niet het belangrijkste maar liefde voor al haar puppies is wat er telt. Polly is bijna 3 jaar (29-07-2020) maar het blijft een kindje van Ilse. Hulde voor Ilse.

Ilse
4 jaar geleden

Wat een lieve woorden toch van jullie!! Ik doe het met liefde en kost me geen moeite hoor! Alle hondjes verdienen het beste... en als ik ergens mee kan helpen of adviseren... graag! Of het nou wel of geen hondje van mij vandaan is maakt niet uit☺☺☺....ik houd van ze allemaal...❤

Shirly
4 jaar geleden

Vorige week zijn er foto's gemaakt van Polly. Ze heeft last van haar achterpootjes dacht ik.
Nadat er röntgenfoto's waren gemaakt kwam de dokter erachter dat er iets niet goed zat bij haar heiligbeen.
Bij de chiropractie arts is Polly gekraakt en dit moet over twee weken wederom gebeuren. Of wel 3x of meer. Afwachten. Verder kreeg Polly Traumeel S.
Ik gaf hierna direct een email met alle gegevens door aan Ilse. Die gaf mij daarop weer snel antwoordt met allerlei adviezen
Wat wil ik hiermee zeggen: Ilse zal geen enkel hondje, wat zij heeft verkocht, uit het oog verliezen. En als je haar advies vraagt dan krijg je alle antwoorden op je vragen. Waar haalt ze de tijd vandaan want ze heeft al zoveel mensen blij gemaakt met een hondje uit haar kennel.
Lieve Ilse dank je wel voor al je hulp. Ik weet niet veel maar jij zorgt ervoor dat mijn Polly de beste hulp krijgt door al je adviezen en hulp. Dank je wel voor je tijd en je deskundige advies. Polly is dankzij jou en gelukkig hondje en dus haar baasje ook.
Lieve groet van Polly

S Brood
5 jaar geleden

Lieve Ilse de beste wensen voor 2020.
Polly doet het steeds beter alleen het vuurwerk maakt haar bang.
Ze is gezond en altijd blij en ze houdt er van wandelen.

Bianca van Vugt
5 jaar geleden

Wij hebben in augustus onze kira gekocht bij ilse. Echt een scheetje!! In het begin waren er wat misverstanden over de enting , maar dat heeft ze ook toe gegeven dat er iets fout was gegaan. Kan gebeuren..... We zijn nu nog in afwachting op de stamboom, maar ik heb begrepen dat die binnenkort binnen komt. Verder bij vragen staat Ilse je snel te woord en denk mee wat je zou kunnen doen. Ze is goed voor haar hondjes!! Een leuk ras, en gaat goed met andere hondjes samen

S. Brood
5 jaar geleden

Gisteren,19 november, 2 jaar geleden kwamen Hennie en ik en de twee kleinkinderen Romée en Yara, Polly ophalen.
We hebben wat hobbels gehad maar mede met jouw adviezen is alles goed gekomen.
Polly is nu een allerliefst hondje waar iedereen gek op is.
Haar tongetje steekt nog steeds een klein stukje uit haar bekje maar dat maakt haar juist zo grappig.
Ze wilt niet door vreemden geaaid worden en daarom ik geef die mensen dan een klein brokje en zeg hun dat ze Polly moet laten zitten en dan het brokje geven en dat vinden ze ook leuk en Polly is blij met het brokje en blij dat ze niet geaaid wordt.

Ilse we zijn heel erg blij met Polly.

Lieve groet,

Shirly en een dikke knuffel van Polly.

S. Brood
5 jaar geleden

Vandaag twee jaar geleden gingen we onze Polly halen bij Ilse.
De eerste drie maanden ging het goed. Daarna ging het steeds minder goed. Polly ging meer blaffen en bijten naar iedereen.
Na veel adviezen van Ilse en een hondencoach ging het beter en beter.
En ze doet het steeds beter.
Wilde Polly eerst niks weten van de hondentrimster, nu gaat het een stuk beter.
Polly is het liefste hondje van Nijkerk geworden. Ze geeft me veel warmte en liefde en ik ben erg gelukkig met haar en de kleinkinderen leren haar allerlei kunstjes. Polly is een superlief hondje geworden.
Dank je wel lieve Ilse voor mijn lieve Polly

marion hoevers
5 jaar geleden

Hoi Ilse bij deze even een berichtje over mijn schatjes Chiqa en Billy. wij hadden een chiuawawa wat echt ons kindje was en veel te vroeg is overleden op 8 jarige leeftijd. Ik wilde toch weer een klein knuffelhondje en kwam op de toy uit.Wat een schattige hondjes .Inmiddels hebben wij Chiqa die zo mooi en lief is waar ik helemaal verliefd op ben, kan dat verliefd op je hond? Zij is nu 16 maanden . Paar maanden geleden liet jij een foto van billy zien oh wat een schatje , Liet het aan mijn man zien maar we hadden inmiddels ook een Doberman pup. Billy kreeg ik niet uit mijn hoofd je vertelde dat hij niet weg hoefde. Ik probeerde mijn man over te halen maar die zei het is goed zo al druk genoeg. Toch bleef het malen en ja hoor Billy is nu ook bij ons met 5 mnd gekomen boefje 2.0 zoals je al zei. Maar hij is leuk en zo ondeugend en kan het zo goed vinden met de doberman Noxx en ook met chiqa. We hebben tropenjaren nu met al die baby,s maar zo leuk en gezellig. Ilse staat ook altijd voor je klaar met alle vragen die je hebt echt een aanrader voor als je ook een toy wilt hebben.

Dorien van Amersfoort
5 jaar geleden

Dag Ilse,

Wij zijn super blij met onze eerste Russische Toy die jij uit Rusland hebt gehaald. Ze is heel erg lief, blij en past perfect bij de rest van onze mopsenroedel.
Na meer dan 20 jaar mopsen te hebben gehad en gefokt, had ik niet gedacht ooit nog voor een ander ras te vallen, maar dit is wel gebeurt!
We zijn enorm blij met onze Yula!

Groetjes,
Dorien en Madelon

Jirska Naber
5 jaar geleden

Lieve Ilse, heel erg bedankt voor je hulp bij het herplaatsen van mijn Russische Toy Terriër Dobby!
Fantastisch dat jij je belangeloos inzet, ook al komt het hondje oorspronkelijk niet eens bij jou vandaan.
Dobby is een schat en verdient een huisje waar hij tot zijn recht komt. Zonder hulp van jou en van Wendy had ik het niet aangedurfd!
Jullie hebben echt hart voor de Russische Toy Terriërs (ook voor andere dieren trouwens 😉)
XXX Jirska

Annemiek en Ton van Anraad
6 jaar geleden

Voordat we van start gaan met ons verhaal, wil ik ons eerst even kort voorstellen:
Wij zijn Annemiek en Ton van Anraad. Trotse bezitters van een Russische Toy Terriër met de, door de kleinkinderen uitgezochte naam “Stitchie”
Stitchie is onze 10e hond en onze 3e terriër (2 maal geen ras, 2 maal Yorkshire terriërs, 3 maal jachthonden en 2 echte waakhond, Bouvier, Kangal)

De aanleiding dat we weer op zoek zijn gegaan naar een hond is gelegen in het feit dat we onze huishond en vriendje “Neo” (vuilnisbakkie zeggen we in Rotterdam) veel te vroeg hebben moeten laten inslapen (hartfalen) en wij het heel erg stil in huis vonden zo zonder ons vriendje. Omdat we heel graag reizen (camper) en heel veel camperaars een hond als reisgenoot meenemen, begon het te knagen. Lang verhaal kort, we wilden weer een nieuw huisvriendje. Maar wat moet het dan worden?
Hier bood internet uitkomst en na avonden lezen en zoeken viel onze keuze op de Russische Toyterriër. Want alhoewel ze klein zijn blijven het echte schrandere, levendige en speelse honden en dat wilden we graag.

Vervolgens natuurlijk kijken op diverse websites bij welke fokker wij ons het beste thuis zouden voelen. Nou dat was eigenlijk appeltje eitje, want de kennel Matroesjka stak er op alle fronten bovenuit.
Vervolgen hebben wij voor het eerst contact opgenomen met Ilse Sap en in dat gesprek werd eigenlijk gelijk bevestigd wat wij al aan de website hadden gezien. We hadden te maken met een Topfokker nee eigenlijk met een dame die het fantastisch vindt om haar passie, namelijk “Prachtige/kerngezonde en raszuivere Russische Toy Terriërs fokken”, zo goed mogelijk over te brengen. Wij werden gelijk uitgenodigd om naar de jaarlijkse Toydag te komen. Nou dat hadden we voor de objectiviteit beter niet kunnen doen. We hadden onze jongste kleinzoon meegenomen (aanrader wanneer je niets meer te vertellen wilt hebben) en op de terugweg was het besluit genomen. Onze 10e hond zou een Russische Toyterriër worden.

Probleempje.
Net nu we het besluit hadden genomen werd duidelijk dat kennel Matroesjka op korte/middellange termijn geen hondje voor ons zou hebben. (Teefje niet drachtig en een wachtlijst) Wij heel stoer verteld dat wij de tijd hadden. Klinkt stoer maar zeker ik ben minder stoer dan ik dacht want Ilse had iets gezegd over een nestje dat beschikbaar zou komen van een vriendinfokster en dat onze Toyterriër dan echt uit Rusland zou komen. Wij weer naar internet en daar werden wij niet rustiger van. Eigenlijk staat daar niet doen!

Wat nu te doen?
Bezoekje aan Ilse leek ons wel een goed idee dus wij op pad. Ik als gewezen adviseur/projectleider had keurig mijn huiswerk gedaan en een lijstje met eisen en wensen gemaakt want je wilt toch een beetje toetsen of het te vertrouwen is. Nou toen ging het snel.
Er bleek namelijk een reutje te zijn en in het gesprek werd al snel duidelijk dat mevrouw Ilse haar hart op de goede plaats heeft zitten. Kortom Annemiek en ik trokken al op de terugweg de conclusie dat het helemaal vertrouwd was en dat Ilse, los van dat ze een uitstekende Fokker, ook gewoon een heel plezierig mens is.
Na nog een familieberaad met 2 zoons een schoondochter en 3 kleinkinderen (aanrader, nooit doen wanneer je objectief wilt blijven) hebben Annemiek en ik de knoop doorgehakt. Ilse haar reactie was veelzeggend: O wat leuk maar mocht het zo zijn dat het allemaal toch een beetje tegenvalt dan hoefden we ons niet verplicht te voelen. Nou kom daar maar eens om bij nogal wat andersoortige fokkers.

Ja en toen was het zo ver!
Wij hadden een korte vakantie gepland en zaten in België toen werd bevestigend dat de reu, samen met zijn zusjes de reis hadden aangevangen en naar alle waarschijnlijkheid op 06 oktober 2018 kon worden opgehaald bij Ilse. Wij met de camper naar de jachthaven van Numansdorp gereden (trouwens een aanrader, geweldig plek). En ja hoor vroeg in de middag weden we netjes opgehaald om onze “Gozert” (Rotterdams voor stoere jongen) op te halen. Nou ik ben inmiddels 67 en 9 honden verder maar ik was zenuwachtig en ongeduldig als een kind.
Na binnenkomst werden we uitgenodigd om op onze knieën onder een kastje te kijken want daar zaten ze met z’n drieën. We herkende Stitchie gelijk en waren helemaal verkocht. Daar gingen alle wensen en eisen. Stischie was van ons en daar kon niemand meer iets aan veranderen.
Natuurlijk hebben we, onder het genot van diverse koppen koffie en koek, alles doorgenomen en geconcludeerd dat het zakendoen met kennel Matroesjka meer in het bijzonder met Ilse Sap helemaal in lijn is met wat het aankopen van een huisdier zou moeten zijn. Ilse maakt er echt een feestje van en als klap op de vuurpijl krijg je, buiten een berg heel relevante tips, ook nog je armen vol met cadeautjes mee. Dame Annemiek en ik vonden het een eer en genoegen om met jouw zaken te doen. Je bent een prima ambassadeur voor dit geweldige jonge ras.

Tot slot zou ik mij kunnen voorstelen dat u wilt weten hoe het met Stitchie is.
Met Stischie gaat het bijzonder goed. Introduceren bij onze dame Kangal is (nog) niet helemaal gelukt. Vinden we ook echt een beetje eng want onze Habiba (zo heet de Kangal) heeft alleen een kop die een maal zo groot is als Stischie. We dachten dat we een zo’n klein hondje toch een beetje anders moesten opvoeden dan dat we gewend waren. Nou dat was dus een doodlopende weg. Nu doen we het weer conform ons gevoel en met onmisbare ondersteuning van Ilse (ongelofelijk maar die kan je dus bijna dag en nacht app’n/bellen) Gelukkig is onze laatste eis ook niet uitgekomen namelijk: De eis dat onze hond beslist niet dominant mocht zijn, dit omdat Habiba een zeer dominante tante is. Onze gozert is niet zo’n beetje dominant. De hond (kooiker) van mijn zoon en schoondochter heeft nog maar weinig te vertellen maar als Stichie echt te ver gaat dan is het natuurlijk gewoon klaar.
Het boek Stischie van Anraad kent al vele bladzijdes en is een regelrecht feest om mee te maken. Wij hopen en gaan er van uit dat we nog vele bladzijdes in het boek Stitchie kunnen schrijven.

Ilse bedankt dat jij een zeer gewaarde reisgenoot bent in het avontuur dat Stitchie heet. Chapeau!

Dikke kus van Annemiek, Ton en natuurlijk en poot(je) van onze gozert “Stitschie

Lian Smits
6 jaar geleden

Lieve Ilse
Eindelijk eens in de 'pen' geklommen ;)
Inmiddels zijn onze toys al 3 resp 2 jaar, ze hebben zelfs al een nestje van 2 prachtige pups gehad;
Dus we hebben al veel samen doorgemaakt met deze doggies
Als je vraagt wie Ilse Sap is, dan antwoord ik met de woorden: zij is de Nederlandse goeroe van de Russische toys.
Zij is inmiddels de moeder en (over?)grootmoeder van het groeiende aantal toys in Nederland.
Wat mooi is, is dat ze contact houdt en haar jonkies blijft volgen
Als ze het gevoel heeft dat je het niet goed doet, steekt ze dat niet onder stoelen of banken, want het zijn tenslotte ‘haar’ (klein)kinderen. Ze staat je altijd bij met adviezen als het om de toys gaat.
Inmiddels is onze band uitgegroeid tot/zodat slechts een half woord voldoende is, bij zorgen en twijfel.
En dat gevoel dat je zeker wil weten dat de pups goed terecht komen, ... kennen we nu ook.
Ilse, bedankt dat we via jou in contact zijn gekomen met deze prachtige beestjes
Lian Smits

Shirly
6 jaar geleden

Lieve Ilse,

Wat was het een fantastische middag. Wij, Hennie, Romée, Yara en ik hebben de hele middag genoten.
Alle hondjes hadden heel veel plezier. Voor ons was het de 1e keer, maar we weten nu al dat we elk jaar van de partij zullen zijn. Polly heeft haar zusje ook nog gezien. Verder was er nog een klein parcoursje uitgezet en hier werd Polly 3e.
Ze ging blij, met de beker en een medaille, weer naar huis. Wat zal ze lekker slapen en dromen over deze middag.
Ilse hartelijk dank voor zoveel hondenplezier.

Shirly

Shirly
6 jaar geleden

Goede morgen Ilse,
Gisterenavond met de kleinkinderen Romée en Yara afgesproken dat we met z'n allen naar Hoogerheide komen.
Romée en Yara hebben gisteren weer een fotoshoot gedaan met Polly. Polly rent en vliegt over de zandheuvels van Kootwijkerzand en heeft het erg naar haar zin. Polly doet alles wat Romée en Yara vragen: mooi zitten, rennen etc.
Romée en Yara hebben heel erg veel zin in zondag 26 augustus. Dus komen we met z'n allen.
Hartelijke groet van Polly en haar baasjes.

Ilse Sap
6 jaar geleden

Wat ben je toch een schat Shirly!!
Ik doe het met liefde hoor....

Shirly
6 jaar geleden

Ik schreef aan Ilse een email. Ik wilde vertellen hoe blij we met Polly zijn en dat ze het goed doet. Daar vertelde ik haar ook dat ik pillen had gekregen (gekocht) van de dierenarts om Polly tegen vlooien en teken te beschermen.
Later in dierenwinkel kreeg ik te horen dat je geen pillen moet geven aan de hond maar dat je een pipet met vloeistof moet nemen en boven in de nek moet druppelen. Tegen vlooien teken etc.
Kreeg ik van Ilse een email retour met het verzoek om Polly die rotzooi niet te geven.
Ook stuurde Ilse mij een open brief die aan alle dierenartsen gericht is in Nederland en Belgie.
Ik schrok van alle informatie. Ik gooi direct alle spullen weg die ik bij de dierenarts heb gekocht.
En dan te bedenken dat alles via dierenarts heel erg duur is.
Ik heb mijn lesje geleerd. Mijn Polly is mij alles en ik wil voor haar het beste wat er te krijgen is. Voortaan vraag ik eerst aan Ilse wat ik moet doen.
Ilse wat ben je toch een prachtig mens, je houdt van al je hondjes die je hebt en die al bij een ander baasje zijn. Altijd geef je goede raad en daar gaat veel tijd in zitten maar je doet het toch maar. Je zegt als je een nieuw baasje een hondje verkoopt dat de prijs altijd 1250 euro is. Dat is duurder dan dat er soms bij andere puppy's wordt gevraagd Maar niemand weet dan op dat moment dat je het nieuwe baasje een geschenken pakket meegeeft zodat jouw hondje het beste krijgt wat er is. Ook voedsel en snoepjes en speelgoed zit daar bij. Ook niemand weet dat je, als het nieuwe baasje een vraag heeft je altijd klaar staat met raad en daad.
Lieve Ilse, als je dan bekijkt wat je nog doet voor al je puppy's dan is dat veel meer waard dan welk bedrag dan ook. Je zorgt graag en met veel liefde voor iedereen, zodat al jouw verkochte puppy's het goed hebben bij hun nieuwe baasjes. Ik vind je een pracht mens die alleen maar het beste voor heeft met haar hondjes.
Ze moeten maar naast Moederdag, Vaderdag, dierendag een fokkerdag benoemen. Dan zal jij elk jaar weer de winnares zijn.
Veel liefs van Polly en haar baasjes Hennie en Shirly

Familie Brokmann
6 jaar geleden

Na een lange weg van ziekte door over enting bij de dierenarts lukt het Indy niet om bij ons volledig te kunnen herstellen.
Na maanden van overwegen en denken hebben wij dan toch besloten dat het beter is voor Indy maar ook voor Yara dat het beter was om een nieuw thuis te vinden voor haar. Yara die te dominant is naar Indy en zij die er teveel last van had om te kunnen herstellen.
Nu heeft Indy een prachtig nieuw thuis die Ilse natuurlijk voor ons heeft gevonden.
Onze dank gaat uit natuurlijk naar Ilse en de familie die Indy zo een liefdevol en goed thuis heeft gegeven!! Het had voor Yara en Indy niet beter af kunnen lopen dan dat het nu is.

Veel liefs van Ruud Francis & Esmee Brokmann

Chris, Josée en gina
6 jaar geleden

Ha ilse hier een berichtje van gina en ons.
Het gaat super, gina is een ontzettend lief en blij hondje die op gaat in de roedel katten die haar prima opvoeden.
Ze is erg leergierig en trouw aan de mensen die ze kent.
Ook is ze waaks en heeft ze precies door wat er om ons heen gebeurt voordat ik er erg in heb.
Wandelen langs het kanaal bij de vesting vind ze prachtig en ze is het liefste de hele dag bij me.
Zoals je al zei denken veel mensen dat het een chihuahua is in verband met de grootte maar qua karakter herken ik daar (in positieve zin) vrij weinig in en is ze niet dominant.
Kortom ons maatje en precies wat ik zocht in een hond!
Groetjes van ons en wie weet komen we elkaar eens tegen.

Shirly en Hennie
6 jaar geleden

Iedereen vindt de oortjes van de Russische Toy Terriers erg mooi en dat is ook erg mooi, maar als je naar hondjes kijkt die hun staartje omhoog hebben staan dan zie je meestal hun kale kontje.
Mijn Polly heeft haar staartje omhoog en dan zie je dat ze een mooi kontje heeft en dat de haartjes van haar linkerbil vallen over haar kontje en de haartjes van haar rechterbil vallen ook over haar kontje. Zo zie je een mooi achterwerk van een hondje en kijk je niet tegen een kaal kontje.

Shirly en Hennie
6 jaar geleden

Lieve Ilse,

Ik heb even wat problemen gehad met eten. Polly is geen grote eetster, dus dacht ik dat verandering van eten haar weer een boots zou geven. Maar jij zei dat de brokken die ze nu krijgt niet geperst zijn en dat deze twee soorten niet samen moet laten eten.
Ongevraagd krijgen we dan tips hoe we Polly kunnen stimuleren. We blijven geperste brokken geven omdat die snel uit elkaar vallen in de maag en maagtorsie voorkomt.Nu gisteravond haar Duck-phasant gegeven en ze at zowat het bakje erbij op.
Polly slaapt nu tot rond 06.30 - 07.00 uur. Daar zijn wij weer blij mee, niet meer in de nacht opstaan. Polly doet je weer de lieve groeten en die krijg je ook van ons.
PS: ik heb nog nooit een fokker gezien die zoveel doet nadat depuppies een nieuw baasje heeft gevonden.
ILSE JE BENT DE BESTE FOKKER DIE ALTIJD VAN AL HAAR PUPPIES HOUDT.

Ilse Sap
6 jaar geleden

Lieve Francis en Ruud, fam Brokman,
Met liefde gedaan hoor! Niets is teveel. Zodra ze bij me weggaan is het niet uit het oog uit het hart❤
Ik blijf van ze houden... in voor en tegenspoed😍
Ik hoop dat Indy nu lekker aansterkt, het begin is er! Veel liefs, Ilse

Familie Brokmann
6 jaar geleden

Lieve Ilse,

Wat heb jij weer veel betekend de afgelopen weken voor Indy.
Alle hulp die jij ons geboden hebt en nog steeds geeft.
Wij zijn jou hier eeuwig dankbaar voor, dit is een heel belangrijk punt geweest voor het herstel van Indy!
Wij gaan ervoor zodat lieve Indy weer lekker kan herstellen.
En alle complimenten voor jouw als fokker en het grote hart wat je hebt voor de hondjes!
Veel liefs Familie Brokmann

Familie Brokmann
6 jaar geleden

Lieve Ilse,

Wat heb jij een groot hart als het gaat om de hondjes Yara en Indy!
Jij staat altijd klaar met goede adviezen en steun als er vragen of problemen zijn.
Wij zouden niet weten wat wij zonder jouw zouden moeten!
Wij duimen dat alles weer goed komt met onze prinses met alle inspanning die jij erin wil steken.
Alvast onze grote dank daarvoor!!
En natuurlijk bedankt dat je er altijd voor ons bent!
Veel liefs familie Brokmann

ilse
6 jaar geleden

Hai sabrina,

Dankjewel...ik zal het doorgeven! Echt heel triest... ik heb een mooie canvas voor haar laten maken zodat ze haar nog elke dag kan zien♡
Helaas gebeuren dat soort dingen soms.... een heel groot verdriet....

Groetjes Ilse

Sabrina
6 jaar geleden

Hallo, wil via deze weg veel sterkte wensen aan de vriendin van Ilse die haar hondje en dus maatje nu moet missen voor altijd... pfff heftig hoor! sterkte!

Shirly en Hennie
6 jaar geleden

Lieve Ilse, dank je wel voor je reactie op mijn email. Je geeft altijd goede tips zodat ik er weer mee aan de slag kan. Als onze Polly alleen nog rustig de nacht wilt doorslapen dan zijn we al erg blij. We hebben zelfs het reukdoekje van jullie kennel bij Polly liggen.
De wekker en een dikke deken is er ook. Maar onze Polly is nooit alleen want wij zijn met pensioen. Dus we gaan proberen toch maar elke dag even uit beeld te gaan. wie weet wat dat ons zal brengen.
Ilse, nogmaals dank dat ik altijd op je terug mag vallen. Hartelijke groeten en een pootje van Polly.

Shirly en Hennie
6 jaar geleden

Lieve Ilse, aanstaande zondag wordt onze Polly 6 maanden.
Ze doet het goed en we zijn erg blij met haar. Alleen is ze 's nachts vaak aan het blaffen. Soms omdat ze iets moet doen maar meestal omdat ze niet graag alleen is.
Ik laat haar rond 22.15 uur de laatste keer uit en ga niet eerder naar huis voordat ze gepoept en een plasje heeft gedaan. Dan is ze de ene nacht lief en stil en de andere nacht is het weer spoken.
Over 3 maanden gaan we verhuizen en ik hoop dat ze dan in haar nieuwe omgeving ze zich beter zal gaan gedragen 's nachts. Overdag is ze geweldig.
Ze is zindelijk maar ook heel erg slim. Als ze onderweg gepoept en/of geplast heeft krijgt ze een brokje als beloning en dat komt uit mijn rechter -broekzak. Als ze weer een brokje wilt gaat ze voor me staan en kijkt ze naar mijn rechterbroekzak. Super slim toch. Ook als ze thuis is en b.v. bij de achterdeur staat en blaft. geeft ze het idee dat ze iets moet doen, ook dan krijgt ze een brokje maar uiteindelijk doet ze niets. Ja onze Polly is slim maar ze wil liever niet alleen thuis zijn. Voor ons geen probleem want we zijn gepensioneerd en dus altijd thuis samen met Polly.
Vaak heeft ze (bijna altijd rond 19.00--20.00 uur) een hyper moment. Ze rent door de kamer naar de keuken achter de banken langs en weer terug. Dat kan ze zo'n 10 minuten volhouden en dan wilt ze meestal direct poepen en als ze dan binnen is wilt ze direct slapen. Waar komt dit door? We spelen heel veel met haar dus het is niet zo dat ze haar energie niet kwijt kan.
Ook blijft ze haar poep soms opeten terwijl ik haar als extra ander eten rijst met gekookte kipstukjes geef, als extra voeding.
Maar Ilse maak je niet ongerust want we blijven haar het liefste hondje van de wereld vinden hoor. Ze ligt het liefst op schoot. Ze mag veel maar ik wil haar niet in bed hebben. Heb je nog aanvullende tips? Hartelijke groeten van Polly en ons.

Smithd520
7 jaar geleden

Appreciate you sharing, great blog post.Thanks Again. Really Cool. dekcaaebkdddfdde

Shirly en Hennie
7 jaar geleden

Polly wenst iedereen in kennel Matroesjka een voorspoedig 2018.

Shirly en Hennie
7 jaar geleden

Lieve Ilse, zojuist is de postbode geweest en die bracht jouw pakketje met daarin twee hele mooie warme jasjes. Nog een kadootje voor Polly.
Zelf weken ná de verkoop van je viervoetige vriendjes blijf je voor ze zorgen.
Je verdiend het om eens in het zonnetje te worden gezet. Daarom hoop ik dat er nog veel baasjes, die via jou een hondje hebben gekocht, maar ook de mensen die elk jaar in het laatste weekend van augustus komen, dit zullen lezen en dat ze het met mij eens zijn.
Ik heb veel gelezen over allerlei fokkers maar ook over baasjes. Je hebt ons vreselijk verwend toen we Polly kwamen halen met allerlei kado's en puppypakket en ook nadat we haar al bijna twee weken in huis hebben blijf je volgen om te zien of je hondjes goed terecht zij gekomen.
Wij zullen heel goed op Polly passen en haar overladen met aandacht en liefde.
Hartelijk dank Ilse voor de twee mooie jasjes.
Hartelijke groet, Shirly

Shirly en Hennie
7 jaar geleden

Lieve Ilse, elke dag houden we meer van Polly. Je zei al dat het net een duracel batterij is. Nu dat klopt wel.
Ik heb een speciaal wijsje en als ik dat fluit dan sprint ze naar mij toe. Ze weet ook al waar ze heen moet als we een wandeling hebben gemaakt en ze heeft geen zin meer. Direct naar huis. Knap hoor.
Iedereen die haar ziet raakt vertederd.
Ik hoop dat jullie een beetje gewend raken dat ze weg is.
Wat ik wel rot vind, ze is zo snel en als ze dan een klein steentje heeft dan slikt ze die soms in.
Kan dat gevaarlijk zijn??
Ze plast niet op de puppy trainingsmatjes maar daar heb ik een oplossing voor. Als ze een slaapje heeft gedaan dan fluit ik mijn wijsje en dan komt ze naar buiten. Soms snel soms pas ná 1 á 2 uur.
Maar ik blijf dan ook buiten en daarna beloon ik haar.
Ilse, Polly is een echt lief schatje, we kunnen haar ná 10 nooit meer missen.
Hartelijke groeten en een pootje van Polly.

Ilse sap
7 jaar geleden

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

S. Brood
7 jaar geleden

Lieve Ilse,

Ik ben zo blij dat ik altijd met allerlei vragen bij je aan mag kloppen.
Vooral je advies met betrekking tot het eten geeft mij een goed gevoel.
Morgen gaan we een portie uit het diepvriespakket proberen het pakket wat wij van jouw hebben gekregen.
We zijn blij dat je ons altijd advies wilt geven. Wij zijn als het ware nog maar beginners en hebben je advies dus altijd nodig.

Met vriendelijke groet,

Shirly Brood

Shirly
7 jaar geleden

Hallo Ilse, wat een lief hondje hebben we vandaag
19-11-2017 bij je op hebben mogen halen.
Na alle spullen en kado's die je ons mee hebt gegeven voor POLLY zijn we in de auto naar Nijkerk gereden. Polly was erg moe en sliep direct in de bench.
Thuis alle bekende en nieuwe spullen in huis neergezet zodat polly rustig de boel kon verkennen.
Ze was direct thuis. Alleen één klein ongelukje maar daarna elke keer netjes buiten plasjes gedaan. Beloond met haar eigen voerbroekjes Farmerfood en één keer een snoepje wat ze heel erg lekker vond. Wij haar baasjes zijn ontzettend gelukkig dat we haar hebben uitgekozen.
Ilse dank je wel voor de goede opvoeding en liefde die je Polly hebt gegeven. Wij zullen zorgen dat het haar aan niets zal ontbreken. In de goede betekenis. We zullen haar met liefde en goede zorg opvoeden. We houden je op de hoogte.
Hartelijke groeten, Shirly

vanessa
7 jaar geleden

Ilse is letterlijk onze reddende engel geweest. Onze hond had tijdens de bevalling een ontsteking opgelopen en moest met spoed worden opgenomen om te vechten voor dr leven. De pups in onze handen achterlatend zonder moeder. Een hele zware klus om ze om de 3 uur proberen te voeden en warm en levend te houden zonder moeder. Wij waren letterlijk ten einde raad en levende te houden. Ilse heeft ons en de pups gered door het inzetten van haar netwerk en knowhow over de verzorging van de pups. Wonderbaarlijk dat er nog zulke lieve mensen bestaan met zoveel liefde voor dieren en voor een ander. Daar kunnen wij allen een mooi voorbeeld aan nemen! Ilse bij deze nogmaals dankjwel voor alle goede zorgen!!

Ilse sap
7 jaar geleden

Ik vind het heel fijn om alle lieve breichten te lezen.... doet me goed!! Ik doe het dan ook echt met liefde en passie♡♡♡♡....