Gezondheids problemen

 
Tanden:

Wat bij de Toy erg belangrijk is dat hij een schaarbijt heeft. Het betekent dat de de tanden van de bovenkaak net over de tanden van de onderkaak sluiten. Onder of bovenbeet wordt afgekeurd. Onder en boven moet Toy 6x6 hebben, dat houdt in dat er 6 onder en 6 boven tandjes aan de voorkant van het gebit aanwezig moet zijn. Er mogen twee tandjes ontbreken. Let heel goed op als de hond zijn tandjes aan het wisselen is of er nog melk tanden blijven zitten, dit gebeurd met regelmaat. Mocht dit het geval zijn, raadpleeg dan de dierenarts om de melktandjes eruit te laten halen. Hier onder een foto van een goed gebit.


Gewrichten:

Het ras is gevoelig voor Patella. Dit is een gewrichtsaandoening aan de knie van de achterpoten van de hond. De aandoening komt voor in een aantal gradaties, van bijna niet zichtbaar tot heel extreem, 1 is het minst erge geval, en 4 is het slechtste geval. De hond trekt dan bij het lopen het achter pootje op en loopt op drie pootjes... Patella kan op elke leeftijd voorkomen. Vanaf de leeftijd van 9 maanden kan de hond gecontroleerd worden op Patella. Onze honden worden hierop getest.

Ogen:

Bij dit ras komt heel soms glaucoom voor. Deze aandoening is erfelijk. Koop daarom een hond uit gezonde bloedlijnen. Conjuctivitis komt ook wel eens voor, hier zijn speciale oogdruppels voor, deze een aantal malen per dag toedienen en dit probleem is vrij snel opgelost. Onze honden zijn hier beide vrij van!

Hier een link naar informatie over Conjuctivitis en Glaucoom:

http://www.dierenkliniek.com/web/index.php?page=Conjunctivitis_Hond

http://www.dierenkliniekdehaardstede.nl/NVU%20site/Glaucoomhond.html