Over de Russian Toy

 
Wat kunnen wij u vertellen over dit bijzondere ras?

De Russian (Russkiy) Toy heeft de eigenschap om zich heel snel te hechten aan zijn baasje, hij houdt van je met hart en ziel. Hij is erg makkelijk in onderhoud en hij wordt makkelijk meegenomen met een wandeling of op vakantie. Het is tevens een geschikt ras voor mensen die weinig kracht in hun handen hebben waardoor ze dus geen grote hond kunnen hebben of bijvoorbeeld geen lange wandelingen aan kunnen. Zelfs als u ’s ochtends uw bed niet uit kan komen is de Toy zelfs te trainen om zijn behoefte op een honden toilet te doen. Het ras is tevens erg geschikt om in de stad te houden, echter zoals elke hond vindt hij het heerlijk om lekker buiten in de natuur met zijn baasje te wandelen, ook daar voelt hij zich geweldig! 

Wij wandelen zelf veel in de Ardennen, ze gaan gerust 25km mee wandelen, geen enkel probleem!

Het is een van de weinige echte Russische rassen die zich sterk heeft gemanifesteerd in de wereld. Niet alleen film en showbizz sterren zijn de trotse eigenaren van een Toy, maar de laatste tijd nemen ook gewone mensen en gezinnen een Toy. Vooral in Europa neemt de vraag zeer toe. Kijk gewoon eens naar  ze en u begrijpt meteen wat wij bedoelen… De Toy is klein, makkelijk in de omgang, niet kieskeurig met eten en zeer communicatief naar zijn baasje. 
 
Met uw Toy kunt u de hele wereld rond want hij verdraagt allerlei soorten transporten.
Het enige waar rekening mee gehouden moet worden, is de grootte en het postuur van deze hond.  De Toy  is klein, slank en kwetsbaar. Wees voorzichtig en aandachtig met hem, vooral met de pup.
 
Wanneer er kinderen in het gezin zijn moeten de ouders duidelijk zijn dat er totdat de Toy volwassen is, niet hard met deuren gegooid mag worden, niet te lang spelen, niet hard stoeien en niet aan de pootjes en staart trekken! 
 
In de winter als de temperaturen zakken naar 5 graden zal de kortharige Toy echt aangekleed moeten worden wanneer u met hem naar buiten gaat, hij zal het anders veel te koud krijgen en daardoor kans krijgen om ziek te worden!  Gelukkig zijn er diverse truitjes op de markt om te kopen, zelfs de kleinste maatjes!