Opvoeding

 
Veel eigenaren van een kleine hond leiden aan het zogenaamde “kleine hond syndroom”. Dat wil zeggen dat men denkt dat een kleine hond anders behandeld dient te worden dan een grote hond.

Dit is echter een verkeerde gedachte of het nu een Rottweiler, een Herder of Toy is, ze dienen allemaal gehoorzaam te zijn. Als men een klein trillend hondje in handen heeft, wil je niets liever dan deze te vertroetelen en te beschermen. Echter is een kleine hond ook gewoon een hond…. Ze hebben echt een leider nodig net als elke hond!

Met de correcte opvoeding krijgt u in de toekomst een keurige huisgenoot waar u trots op bent. Hierdoor kunt u hem overal mee naar toe nemen. Eén ding staat voorop, wees consequent zo weet hij precies welke regels er zijn en leert hij het snelst!

Het eerste vereiste wanneer u een pup heeft gekregen is om deze zindelijk te maken. Het is aan u of u de hond binnen op het hondentoilet zijn behoefte leert te doen of buiten uit laat. In ieder geval bepaald u waar het gebeurd. Dit kost tijd, verwacht niet dat dit vanaf dag 1 goed gaat. Geef hem wanneer hij net heeft gegeten en wanneer hij net wakker is geworden de gelegenheid om zijn behoefte te doen. Doet hij onverhoopt toch zijn behoefte op een plaats waar het niet mag, corrigeer hem dan meteen. Dit doe je het beste met discipline en continuïteit, dan zal hij het zo snel onder de knie krijgen.

Als uw pup of volwassen hond te druk is dan kan het zijn dat hij zijn energie niet kwijt kan. Probeer meer met hem te wandelen en geef hem meer aandacht. Het druk doen heeft vaak te maken met het te kort aan aandacht. Blijft hij na voldoende beweging en aandacht nog steeds erg druk, zet hem dan in de bench. Hier zal hij moeten leren om stil, rustig en geduldig te zijn.

In het begin zal hij hier tegen gaan protesteren, trek hier niets van aan en houdt vol. De hond stopt vanzelf met zijn protest wanneer hij begrijpt dat u niet te manipuleren bent.